Online behandeling

Info deelnemers

Demo behandeling

Ik ben zeer te spreken over deze manier van behandelen via internet.Het bespaart een hoop onnodig gepraat en je vult de opdrachten in op de tijd die jou uitkomt. Ook het kunnen nalezen is pretttig.

Wat is Gokkendebaas.nl?

Gokkendebaas.nl is een website die naast uitgebreide informatie een online behandeling biedt bij gokproblemen. Op de website vindt u uitgebreide informatie en kunt u zich aanmelden voor een vrijblijvend advies. Ook is er een forum waar u anoniem in contact kunt komen met anderen.

In aansluiting op het advies is het mogelijk een online behandeling volgen, met als doel stoppen met gokken of verantwoord spelen. U krijgt hierbij persoonlijke begeleiding, volledig online.

Er zijn twee online behandelingen: Gokkendebaas.nl - intensief en Gokkendebaas.nl - kort. De behandeling wordt uitgevoerd door professionele en ervaren hulpverleners, werkzaam bij Tactus Verslavingszorg.

Deze online behandelingen zijn ontwikkeld voor iedereen vanaf zestien jaar die meer wil weten over zijn of haar gokgewoonte, of al besloten heeft hier iets aan te willen doen. Ook is de behandeling geschikt als u terugval in gokken wil voorkomen. Indien blijkt dat u onvoldoende gebaat bent bij online behandeling, dan zullen we u adviseren over een meer geschikte vorm van hulp.

Gokkendebaas.nl - intensief

De totale duur van deze behandeling bedraagt gemiddeld zestien weken. Dit is mede afhankelijk van hoe snel u de opdrachten maakt en terugzendt. U heeft één keer per week contact met uw hulpverlener en deze  reageert binnen drie werkdagen op uw berichten, opdrachten en gokschrift. De communicatie met uw hulpverlener verloopt via de website, dus niet via e-mail. Dit betekent dat u steeds zelf moet inloggen om in contact te komen.

Het eerste deel van het programma bestaat uit vier stappen, waarin u uw gokgewoonte onderzoekt. Dit gedeelte wordt afgesloten met een persoonlijk advies.
In deel 2 leert u hoe u uw gokgewoonte kunt veranderen en hoe u zich daar gelijkertijd prettig bij kunt voelen. Ook deel 2 bestaat uit vier stappen waarin wordt gewerkt met persoonlijke huiswerkopdrachten.

DEEL 1 ADVIES DEEL 2
STAP 1   STAP 1
 Voor- en nadelen onderzoeken    Een doel stellen
STAP 2   STAP 2
 Wanneer en hoeveel?    Anders denken
STAP 3   STAP 3
 Goksituaties analyseren    Anders doen
STAP 4   STAP 4
 Goksituaties herkennen    Terugval voorkomen

 

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie, die wordt beoordeeld op basis van de intakevragenlijst, krijgt u advies of u in aanmerking komt voor Gokkendebaas.nl - intensief.

Samengevat:

  • De behandeling duurt circa zestien weken, waarbij u één keer per week een bericht ontvangt van uw hulpverlener.
  • U gaat eerst uitgebreid uw gokgewoonte onderzoeken, inzicht opdoen in het hoe en waarom.
  • Halverwege de behandeling gaat u gericht aan de slag met minder gokken of stoppen.
  • U hebt de mogelijkheid tot nog zes weken nazorg na de behandeling: één keer per week een vinger-aan-de-pols-contact met je hulpverlener. De totale behandeling duurt dan circa 22 weken.

Gokkendebaas.nl - kort

Deze behandeling duurt zes weken waarbij u één keer per week contact heeft met uw hulpverlener. De behandeling bestaat uit vijf online behandelcontacten en is met name geschikt wanneer er bij u sprake is van beginnende gokproblemen of wanneer u terugval in gokken wilt voorkomen. U start de behandeling meteen met het stellen van een doel en gaat daarmee aan de slag.  De communicatie met uw hulpverlener verloopt via de website, dus niet via e-mail. Dit betekent dat u steeds zelf moet inloggen om in contact te komen.

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie, die wordt beoordeeld op basis van de intakevragenlijst, krijgt u advies of u in aanmerking komt voor Gokkendebaas.nl - kort.

Samengevat:

  • De behandeling duurt circa zes weken, waarbij u één keer per week een bericht ontvangt van uw hulpverlener.
  • U gaat direct aan de slag met stoppen met gokken of minderen.
  • U ontvangt geen nazorg na behandeling, wel houdt u nog toegang tot uw online dossier waarin u voor uzelf uw vorderingen bij kunt houden.

Wat moet ik ervoor doen?

U krijgt een aantal vragen en opdrachten die u in uw eigen tijd kunt maken. Er wordt onder andere van u gevraagd om uw speelgedrag dagelijks bij te houden. De tijdsinvestering bedrag gemiddeld ongeveer twintig minuten per dag.

Wie ziet mijn gegevens?

U logt in met een door u gekozen naam en een wachtwoord. Anderen kunnen dus niet bij uw gegevens. Alleen uw hulpverlener en het behandelteam van Tactus Verslavingszorg heeft toegang tot uw gegevens. Uw dossier blijft digitaal vijftien jaar bewaard, dit is conform de wettelijke voorschriften. Niets uit deze gegevens zal naar buiten worden gebracht zonder uw toestemming. Wel worden de gegevens gebruikt voor onderzoek naar de resultaten van de internetbehandeling.
U kunt uiteraard tijdens de behandeling en tot een half jaar daarna uw gegevens inzien door in te loggen op Gokkendebaas.nl.

Wie voert de behandeling uit?

Bij aanmelding krijgt u contact met een vaste hulpverlener, die u gedurende het gehele programma begeleidt. De hulpverleners zijn tevens werkzaam in de reguliere behandeling en begeleiding van cliënten bij Tactus Verslavingszorg. Uw hulpverlener werkt nauw samen met collega’s en met een verslavingsarts. Met hen vindt structureel overleg plaats.

Hoeveel kost het?

Zowel de korte als de intensieve behandeling valt onder de basis-GGZ. De kosten van deze behandeling worden door Tactus rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd. Om de behandeling vergoed te krijgen via de zorgverzekering, is een verwijsbrief van uw huisarts nodig. Tijdens de aanmeldprocedure geeft u toestemming voor het aanvragen van deze verwijsbrief.
Deelnemers onder de 18 vallen onder de jeugdzorg. De kosten voor de behandeling worden in dat geval door de gemeente gefinancierd. Dit kan per gemeente verschillen.

Het is wettelijk bepaald dat iedereen een eigen risico heeft. U betaalt daarbij voor bepaalde medische behandelingen of medicijngebruik tot een maximum bedrag dat jaarlijks door de overheid wordt vastgesteld. Wanneer u het eigen risico nog maar gedeeltelijk of helemaal niet hebt betaald, zal uw zorgverzekering u dit in rekening brengen, tot het maximumbedrag is bereikt. Meer informatie kunt u lezen op de website van de Rijksoverheid.
Het is mogelijk dat u met uw zorgverzekeraar afspraken hebt over een extra vrijwillig eigen risico, waardoor u minder premie hoeft te betalen. Ook dit zal uw zorgverzekeraar met u verrekenen. Voor informatie over uw eigen risico kunt u terecht uw zorgverzekeraar.

Als u liever geheel anoniem wilt blijven dan is dat ook mogelijk. Kiest u in dat geval bij aanmelding voor het zelf betalen van de behandeling. Gokkendebaas.nl - intensief betaalt u in twee delen. De kosten bedragen € 580 voor deel 1 en € 1420 voor deel 2, inclusief btw. Gokkendebaas.nl - kort kost € 750, inclusief btw.