Stoppen, minderen?

Stoppen als...

Demo behandeling

'Ik voel me eenzaam en het liefst zou ik weer willen vluchten in de roulette, maar ik doe het niet.
Ik ben bijna mijn baan kwijt omdat ik mijn gokken al 3 jaar niet in de hand heb.'

'Toen ik in de buurt van de gokhal kwam werd ik er als een magneet naar toe getrokken. Ik kon niet meer normaal nadenken en heb de hele middag en avond gegokt. Achteraf bleek dat ik een gigantisch bedrag heb verloren. Ik zit tot mijn nek in de schulden en ben al meerdere malen fors bedreigd.'

Belangrijke redenen om te stoppen met gokken

  • U heeft psychische problemen die samenhangen met het gokken. Denk aan: geheugenverlies, minderwaardigheidsgevoelens, agressie, seksuele problemen, depressiviteit, zelfmoordgedachten, impulsiviteit.
  • Er is sprake van sociale problemen door het gokken. Denk aan: relatie problemen, problemen op het werk of schulden waar u niet meer uit komt zonder hulp.
  • U heeft last van lichamelijke problemen die samenhangen met het gokken: hoofdpijn, slaapstoornissen, vermoeidheid, trillen, maag en darmklachten.
  • Er is een financieel probleem ontstaan.

Naast bovengenoemde redenen kunnen er meer goede en belangrijke redenen zijn om te stoppen met gokken. Mochten er een of meer van deze redenen van toepassing zijn, dan heeft u een belangrijke reden om een periode helemaal niet te gokken.

'Nadat mijn man er met mijn beste vriendin vandoor is gegaan ben ik al mijn zekerheden kwijt geraakt. Ik moet gokken om nog een beetje controle te kunnen houden. Wanneer ik gok bepaal ik wat er gebeurt. Dat geeft me een goed gevoel, de angst is even weg. Daarna is er de eenzaamheid weer. Ik heb het gevoel dat ik de grip op mijn leven kwijt raak. Soms denk ik erover om uit dit leven te stappen'.

Naar de huisarts?

Wanneer u lichamelijke of psychische klachten heeft, dan kan dat te maken hebben met uw gokprobleem, maar er kunnen ook andere oorzaken spelen. Aarzel niet om met vragen of voor advies naar uw huisarts te gaan.

Wanneer u gaat deelnemen aan de internetbehandeling, kunt u van uw hulpverlener een brief voor uw huisarts krijgen die u zelf kunt printen. Deze brief kunt u eenvoudig meenemen naar de afspraak bij uw huisarts. De huisartsbrief bevat informatie over internetbehandeling. De brief bevat geen persoonsgegevens.