Colofon

Demo behandeling

Wat doet Tactive?
De website gokkendebaas.nl en de internetbehandeling
Wetenschappelijk onderzoek
Copyrights

Wat doet Tactive?

Tactive CV biedt kwalitatief hoogwaardige internetbehandelingen op het gebied van verslavingszorg en psychische problemen. Ze maakt gebruik van deskundigen op het gebied van specifieke problemen om tot evidence based ontwikkeling van nieuwe online behandelingen te komen. Tactive gebruikt de gegevens van wetenschappelijk onderzoek om tot een voortdurende verbetering en optimalisering van haar online interventies en internetbehandelingen te komen. Tactive is een onafhankelijke organisatie die is opgericht door partijen die zowel uit de zorg als de internetwereld komen, namelijk Tactus Verslavingszorg en <theFactor.e>.
De internetbehandelingen worden uitgevoerd door instellingen voor verslavingszorg die als franchisenemer verbonden zijn aan Tactive CV.
Tactive CV staat onder leiding van algemeen directeur dhr. J.G. Keizer.
www.gokkendebaas.nl is ontwikkeld door Tactive CV.

De website gokkendebaas.nl en de internetbehandeling

De methode internetbehandeling is bedacht en ontwikkeld door mevr. H. Westendorp, hoofd productontwikkeling bij Tactive CV.

De teksten, zowel voor de internetbehandeling als voor de website, zijn geschreven door mevr. M.M. Brenninkmeijer, psychiatrisch verpleegkundige/ maatschappelijk werker; dhr. B. van Laar, maatschappelijk werker V.O.; mevr. C.J. Woesthuis-Nix, hbo-verpleegkundige; mevr. S. Schipper, verpleegkundige. De vier auteurs zijn allen ervaren hulpverleners die gespecialiseerd zijn in het werken binnen de verslavingszorg.
De kwaliteit van de methode en van alle teksten zowel op de website als in de internetbehandeling wordt gewaarborgd door de inhoudsdeskundigen drs. J. van der Staay, Gz. psycholoog; drs. H.A. de Haan, psychiater en eerste geneeskundige bij Tactus; dhr. P.Verzijl senior preventiemedewerker. En door Dr. Laura DeFuentes-Merillas, werkzaam als post-doc onderzoeker en psycholoog (NISPA, Novadic-Kentron).

Naast deze kwaliteitsbewakers hebben verscheidene deskundige collega’s de teksten op deze website meegelezen en meegedacht. Tevens zijn de teksten door een groep testpersonen  en ervaringsdeskundigen uit de doelgroep gelezen en becommentarieerd.

Wetenschappelijk onderzoek

Door drs. M.G. Postel, psycholoog/onderzoeker. Lees hierover meer bij onderzoek.

De internetbehandeling Gokkendebaas.nl wordt wetenschappelijk onderzocht in de vorm van een studie naar de effectiviteit en doelmatigheid van de behandeling. Dit onderzoek is ontwikkeld door E.D. ter Huurne MSc. in samenwerking met drs. M.G. Postel, mevr. M.M. Brenninkmeijer, drs. H.A. de Haan, dr. C.A.J. de Jong en Dr. L. DeFuentes-Merillas. De opzet van het wetenschappelijke onderzoek van Alcoholdebaas.nl vormde de basis voor deze studie. Meer informatie over het onderzoek is verkrijgbaar bij ter Huurne MSc., onderzoeker bij Tactive CV.

Copyrights

Het intellectuele eigendom van de gehele internetinterventie gokkendebaas.nl ligt bij Tactive CV. Voor teksten en foto’s die op deze site getoond worden en voor de teksten en foto’s van de gokken internetbehandeling gelden de gangbare auteursrechten.
De informatie kan vrijelijk gebruikt worden voor persoonlijke doeleinden en ter ondersteuning bij de behandeling van patiƫnten/cliƫnten. Indien u teksten wilt overnemen voor andere doeleinden, of hyperlinks naar onze site wilt plaatsen, dan heeft u daarvoor toestemming van Tactive nodig. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze webmaster.